menüü

Noorte meistrivõistlused - 2

Noorte meistrivõistlused – 18

Eesti kuni 18-aastaste noorte meistrivõistlused toimusid 23.-26. jaanuarini Tallinnas. Tütarlaste turniiril oli 8 osavõtja seas viis tallinlannat (neljast klubist), kaks Kiviõli Lootuse ja üks K-Järve Kalevi esindaja. Noormeeste turniiril 28 osavõtja hulgas 12 tallinlast (5 klubi), 7 Narvast, neli Tartust, kaks K-Järvelt ja kaks Rae vallast.

Tütarlaste turniiril tuli teenitult võitjaks Grete Olde 100%-lise tulemusega. Peakonkurendi, 2006. aastal sündinud Sofia Blohhina alistas ta väga kena kombinatsiooniga. Ka teiste vastu tulid punktid eelkõige tänu taktikalisele üleolekule. Pronksi teenis lõpuspurdi – 3 võiduga Marta Pauliine Sild.

http://chess-results.com/tnr509409.aspx?lan=1&art=4&fed=EST

Alustuseks avavooru partii Levtšenko – Sild

Olde – Bitkova

Hea õppematerjali pakkus kohtumine Smirnova – Sild

Õppida on ka partiist Jõerand - Levtšenko

Otsustav partii Blohhin – Olde

Sild – Olde

Rudnik – Blohhin

Sild – Rudnik

Omapärane viik sündis partiis Jõerand – Bitkova

Blohhin – Jõerand

 Lahtisel turniiril läks peafavoriit Kirill Chukavin 5 võiduga teistel eest ära, juhtides juba 1,5 punktiga, kuid sai siis lüüa hea partii esitanud narvalaselt Rihard Agalt. Minu kätte jõudnud partiiprotokolli dešifreerides jõudsin lõppseisuni, kus Chukavinil oli peal elementaarne viik... võimatu pole, et seis võis olla teistsugune, kuid protokolli alusel jah... viik. Igatahes tasub (oletatavalt tekkinud) seisuga tutvuda – lõppmäng on piisavalt õpetlik.
Asjaosalised võiks kirjutada, kuidas lood tegelikult olid...
Pärast seda kaotust läks asi olukord tunduvalt segasemaks ning Chukavin pidi kullale tulekuks viimases voorus mustadega võitma Andrijaškinit, millega ta tuli ka üsna veenvalt toime.
Rihard Aga hõbemedal on talle kahtlemata väga hea tulemus, Georg Pedosoni mäng oli ebaühtlane ja pronksile jõudmisel oli tal ka õnne.
Üsna harvad on ka sellised juhud, kui turniiri ajal või enne lõppu on tarvis kuskil ära käia. Nüüd pidid vennad Uibokantid ja Albert Pedmanson kokku 4 mängu mängimata jätma... lõpptabelit vaadates paistab, et medalimõtteid oli neil veel vara maha matta.

Tabel http://chess-results.com/tnr509410.aspx?lan=1&art=4

Chukavin – Savinov

Snitsarenko – Pedoson

 Mitut lipuohvrit sai näha kohtumises Uibokant – Rikas

 Makarov – Rõtšagov, N

Ilumati sai must partiis Nikitin – Naestema

Rõtšagov, N – Chukavin

Pedoson – Pedmanson, H

Savinov – Makarov

Chukavin – Kull

Pedmanson, H – Sadekov

Tomson – Savinov 

Savustjan – Kuldmaa

Sadekov – Chukavin

Aga – Protassov 

Vaino – Snitsarenko

Chukavin – Pedoson

Aga – Chukavin – kas must alistus viigiseisus? 

Pedoson – Sadekov 

Uibokant, M – Uibokant, K 

Pedoson – Aga

Andrijaškin – Chukavin

Aga – Vaino

Shnurov – Uibokant, M

Ülar Lauk

Autorist:

LAUK, Ülar (sündinud 14. VI 1968 Võrus) on maletaja, maletreener ja -ajakirjanik. 2007. aastal rahvusvahelise meistri tiitli pälvinud Ülar on Eesti meistrivõistlustel võitnud hõbeda (1992) ja 3 pronksi (1994, 2003, 2007). Ülar on mitmete maleraamatute autor ja toimetaja ning kirjutanud malest paljudele meediaväljaannetele.

kommentaarid

Veel artikleid:

  • - Ülar Lauk
  • - Kaido Külaots
  • - Margus Sööt
  • - Merike Rõtova
  • - Erik Terk
  • - Teised kaasautorid