menüü

Volodin tegi puhta töö

Volodin tegi puhta töö

Eesti meeste meistrivõistlustel läks viimastes voorudes teistel eest Aleksander Volodin. Eelviimases voorus kaitses ta Olav Sepa vastu edukalt vähemetturiga vankrilõppmängu ja saavutas viigi, viimase vooru võiduga Henrik Haavamäe üle suurendas ta oma edu veelgi, kuna jälitajate mängud lõppesid kõik viigiga. Individuaalne meistritiitel on 28-aastasele Volodinile kahe hõbeda ja ühe pronksi kõrval esimene ning loodetavasti ei jää viimaseks, arvestades kindlakäelisust, millega ta selle saavutas.

Kaido Külaotsa ja Meelis Kanepi hõbe ja pronks on samuti õiglased tulemused, igati teenitud.

Tabel

Naiste konkurents oli hõre, ent viimastes voorudes paistsid alles 13-aastane Sofia Blohhin ja 18-aastane Liina Tõnso meeste vastu silma vägagi hea mänguga. Eriti hästi tuli Tõnsol välja 8. vooru partii Robert Dubroviniga. Malelist arengut silmas pidades oli see neile kahtlemata heaks kooliks ja partiide põhjal on nad mõlemad kindlad kandidaadid Eesti naiste koondisse maleolümpial ja EM-il.

Kuld järelmatši järel Blohhinile, kes on nüüd kõigi aegade kõige noorem naiste tšempion.

Mainin igaks juhuks ka ära, et naiste konkurentsis jäid kõrvale Mai Narva ja Margareth Olde seoses Helsingis peetud Heikki Westerise 75. juubelisünnipäeva turniiriga, millel nad kuni 20-aastaste neidude konkurentsis kaksikvõidu ära tõid. Nii häid tingimusi, nagu soomlased pakkusid, olnuks patt kasutamata jätta.

Seenioride meistrivõistlustel sai võitja – Tõnu Truus – 7 punkti 7-st. Tiitel tuli üllatavalt kindlalt – kõik vastased ületas ta väga selgelt. Väga hea turniiri tegi ka Aleksander Petrov, kes kaotas vaid Truusile ning võitis ülejäänud 6 mängu. 1. voorus tabas ebaõnn Sergei Neffi (paraku täielikult oma lohakus), kui hetkel, mil vastane jäänuks etturilõppmängus ilma oma viimasest etturist, helises Neffil taskus mobiiltelefon... Loomulikult tõi see kaotuse.

Tabel

Viimastes voorudes mängiti palju häid partiisid, pidin neist tegema valiku, kõiki kajastada lihtsalt ei jõua.

Seeman – Tšukavin. Tüüpiline Tarvo võidupartii. Avangus rahulik, ent siis ootamatu pealetung, mis rabab sageli vastaseid psühholoogiliselt. http://view.chessbase.com/cbreader/2019/8/23/Game707500843.html

Kiik – Garanin. Kalle Kiigel läks turniir täielikult aia taha, ilupartii eelviimasest voorust parandas kindlasti enesetunnet. http://view.chessbase.com/cbreader/2019/8/23/Game709446828.html

Tõnso – Dubrovin. Väga tuline lahing, millest väljus võitjana nõrgema soo esindaja. http://view.chessbase.com/cbreader/2019/8/23/Game712035890.html

 

Ülar Lauk

Autorist:

LAUK, Ülar (sündinud 14. VI 1968 Võrus) on maletaja, maletreener ja -ajakirjanik. 2007. aastal rahvusvahelise meistri tiitli pälvinud Ülar on Eesti meistrivõistlustel võitnud hõbeda (1992) ja 3 pronksi (1994, 2003, 2007). Ülar on mitmete maleraamatute autor ja toimetaja ning kirjutanud malest paljudele meediaväljaannetele.

kommentaarid

Veel artikleid:

  • - Ülar Lauk
  • - Kaido Külaots
  • - Margus Sööt
  • - Merike Rõtova
  • - Erik Terk
  • - Teised kaasautorid