menüü

Paul Kerest mälestati kõva turniiriga

Paul Kerest mälestati kõva turniiriga

Arvult juba 29. Meenutades Paul Kerest kiirturniirile tuli kohale vägagi esinduslik koosseis. Suurmeistreid astus võistlustulle tervelt 15 ja see tähendas, et üksteisele armu ei anta – auhindadele saab olema kõva konkurents. Nagu piraadilaulus – „Surnukirstul 15 meest...“ Igaüks võib seda oma rikutuse piires ise ümber sõnastada... a la „Sokos Virus 15 GM-i - hõissassa ja pudel rummi, ukrainlased tegid puhta töö – hõissassa ja pudel rummi.“

Tabel räägib tulemuste osas enamuse juttu ära. Meie mängijatest tuleb kiita esikümnesse jõudnud ja suurmeistritega sammu pidanud Sander Kukke ja Kirill Chukavinit, kes mõlemad said kirja ka võidu tugeva suurmeistri üle – kannatanuks osutus mõlemal juhul eksriialane Daniel Fridman. Kukk pidi avapäeval leppima viikidega Triin Narva ja Anastassia Sinitsõna vastu ning tunnistama Grete Olde paremust. Teisel päeval võttis ta aga maksimumi – finišispurt 5 5-st ning teda ei suutnud pidurdada isegi WGM Laura Rogule (Fridmanist rääkimata).

Napilt jäi esikümnest välja Georg Pedoson – kelle aktivasse saab kanda võidu 3. kohale tulnud GM Vladimir Oništšuki ja viigi Kaido Külaotsaga.

Eriti tuleb aga esile tõsta parimaks naiseks tõusnud Grete Oldet, kel õnnestus võita kolme (!) suurmeistrit – Maksim Novikut (Peterburi), Igor Švõrjovi ja lõunanaabrite naiste paremikku kuuluvat WGM Ilze Berzinat.

Kaido Külaotsal ... ei olnud õnne. Eriti väljendus see viimases voorus, kui endale turniiri võidu kindlustamiseks pidanuks vastane kõigi eelduste kohaselt olema nõus ka viigiga, ent triikis viigiseisu seni (ja päris pikalt – see oli üks viimaseid partiisid, mis lõppes), kuni terve punkti kätte sai. Milleks tal seda vaja oli? Mängurõõm või reiting? Viik toonuks Külaotsale koefitsiente vaadates 6. koha.

http://www.eestikalev.ee/uudised/keres/

http://chess-results.com/tnr505548.aspx?lan=1&art=4

 

Ja partiid. Live-laudu oli vaid 6 ning eestlaste mänge seetõttu pole teab kui palju. Aga midagi siiski.

Fridman – Kukk. Must mängis vastase täielikult üle 

Kena avangulõks plaksatas kinni partiis Turov – Rauk

Šiškov – Moissejenko 

Maly – Külaots Võimas rünnak ohvrite ja vägeva sidumisega. 

Neikšans - Külaots ... ja külmavereline kaitsetöö. 

Seeman – Kovalenko

Chukavin - Kuzubov 

Ülar Lauk

Autorist:

LAUK, Ülar (sündinud 14. VI 1968 Võrus) on maletaja, maletreener ja -ajakirjanik. 2007. aastal rahvusvahelise meistri tiitli pälvinud Ülar on Eesti meistrivõistlustel võitnud hõbeda (1992) ja 3 pronksi (1994, 2003, 2007). Ülar on mitmete maleraamatute autor ja toimetaja ning kirjutanud malest paljudele meediaväljaannetele.

kommentaarid

Veel artikleid:

  • - Ülar Lauk
  • - Kaido Külaots
  • - Margus Sööt
  • - Merike Rõtova
  • - Erik Terk
  • - Teised kaasautorid