menüü

Noorte meistrivõistlused - 1

Noorte meistrivõistlused – 1

Tänavuste Eesti noorte meistrivõistlustel mängiti 23.-26. jaanuaril kuni 12-aastaste ja kuni 18-aastaste turniirid. Sain oma käsutusse kõigist mängitud partiidest ühe eksemplari ja tuleb öelda, et üldmulje on hea. Järelkasvu on tulemas, geograafia laieneb.

Nüüd tähelepanu, Nota Bene! Treeneritel jt asjahuvilistel on võimalik need partiid alla laadida ja oma töös kasutada. Loodan, et peale meie treenerite konkurendid välisriikidest siit neid faile nii kergesti üles ei leia. Kui see siiski peaks juhtuma, siis c’est la vie... mingi eriline katastroof see pole, eriti kui meie mängijad ja nende treenerid jätkavad enesetäiendamist. Igal juhul on nüüd Eestis noortel oma koduste konkurentide mängudest parem ülevaade ja võimalus partiideks kvaliteetsemalt ette valmistuda.

Laadi partiid alla siit!

Partiitekstides võib esineda vigu, vahel tuli teha korralikku detektiivitööd, et kirja panemata või valesti kirjutatud käigud dešifreerida. Väga palju ja väga mööda ei tohiks asju siiski olla.

Kuni 12-aastaste tütarlaste turniiril olid favoriitideks kaks Tallinna MK liiget – Eva Shadrina ja Maria Ioanna Haapsal. Omavahelise partii võitis Haapsal.

Shadrina oli päev varem kaotanud narvalanna Varvara Rogatenile.

Eelviimases voorus oli suur kaal partiil Haapsal – Protassova. Valgel oli võimalik võita õpetlikus etturilõppmängus. 

Kokkuvõttes kujunes konkurents päris pingeliseks ning edu saatis Narva Maletähe 2008. aastal sündinud Varvara Rogateni. Hõbe ja pronks Haapsalile.ja Shadrinale.

Tabel http://chess-results.com/tnr509407.aspx?lan=1&art=4&fed=EST

Kuni 12-aastaste poiste konkurentsis oli enne turniiri üsna raske favoriite nimetada. Neli poissi olid üle 1500 reitinguga, neile järgnevad 10 mängijat reitinguga 1380-1490.

Kullale tuli suurmeister Mihhail Rõtšagovi poeg Anton Rõtšagov. Isa käekiri on selgelt märgatav – soliidne ja väga korralik mäng, taktikalised võimalused ei jää samuti kasutamata. Ostap Mertinsi hõbe suur üllatus polnud, kuid tartlaste Karl Eric Oti pronksmedal ja Mikk Kaarel Õimu 4. koht on neile kahtlemata väga hea tulemus.

Chess-results

Avavoorust jäi silma partii Anton Rõtšagovi ja Aaron Rajandu vahel. 

Palju põnevat oli partiis Cherentsov - Dudakov

Kõrgeima reitinguga pärnakas Hans-Georg Köösel kaotas tartlasele Mikk Kaarel Õimule.

Rõtšagov võitis avavooru kaotuse järel 4 partiid järjest. 3.voorus käis see nii 

Medalimängudest oli väga oluline partii Mertins – Rõtšagov 

Palju taktikat oli partiis Rajandu - Cherentsov

Efektne rünnak jäi lõpetamata partiis Pallum – Mertins

Rõtšagov – Õim

Turniiri võidu tõi Rõtšagovile viimase vooru võit 

Õim – East 

 

Järgmises jutus on vaatluse all kuni 18-aastaste meistrivõistlused.

Ülar Lauk

Autorist:

LAUK, Ülar (sündinud 14. VI 1968 Võrus) on maletaja, maletreener ja -ajakirjanik. 2007. aastal rahvusvahelise meistri tiitli pälvinud Ülar on Eesti meistrivõistlustel võitnud hõbeda (1992) ja 3 pronksi (1994, 2003, 2007). Ülar on mitmete maleraamatute autor ja toimetaja ning kirjutanud malest paljudele meediaväljaannetele.

kommentaarid

Veel artikleid:

  • - Ülar Lauk
  • - Kaido Külaots
  • - Margus Sööt
  • - Merike Rõtova
  • - Erik Terk
  • - Teised kaasautorid