menüü

Eesti noorte meistrivõistlused U10 ja G10

Eesti noorte meistrivõistlused U10 ja G10

Eesti noorte meistrivõistlustel peeti paralleelselt 16-aastastega ka kuni 10-aastaste meistrivõistlused. Kuni 14- ja 8-aastaste meistrivõistlused, mis pidanuks toimuma Tartus, jäävad eriolukorra tõttu ootama pandeemia taganemist...

Turniiride partiid on alla laaditavad siin. Ma ei hakanud kõiki partiisid sisestama, kuid igast voorust on olemas siiski vähemalt 3 partiid (mõnest ka 4-6) tipulaudadelt. Mõlemalt turniirilt 32 partiid.

Tütarlaste hulgas sai kindla esikoha Nadežda Pritulina Kohtla-Järvelt. Edukad olid nad ka eelmisel aastal, kuid Bratislavas toimunud EM-il jäi korralik tulemus saavutamata... tänavu on kõik küsimärgi all, rahvusvahelistest tiitlivõistlustest võib vaid unistada.

Nadežda ema Svetlana Pritulina on tunnustatud noortetreener ja nad teevad head tööd. Päris pilvitult tiitel siiski ei tulnud, kuigi edu jälitajate ees oli lõpus 1,5-2 punkti. Evelina Protassova ja Maria Helena Rüdigeri vastu oli tal vähemettur ja vastastel võimalus ka suur paremus saavutada. Hõbedale tuli Sofia Orlova (Tallinn, MK Vektor, treener Aleksander Dusman), pronksile Marta Korstin (Narva SK Maletäht, treener Maris Korstin).

Võitja stiilinäide Pritulina – Dukova

Tabel http://chess-results.com/tnr520529.aspx?lan=1&art=1&rd=8

Lahtisel turniiril oli konkurents medalitele väga tihe. Vaid üks fakt – enne viimast vooru oli kolmikjuhtimine. Liidrite triost suutis võidu võtta vaid tartlane Tigran Martirosjan (Tartu Kalev, treener Andres Karba), hõbedale tuli Aaron Rajandu (Tallinna Nõmme Huvikool, treener Viive Tutt), pronksile tõusis Kirill Gorkov (Narva Maletäht, treener Maris Korstin).

Tabel http://chess-results.com/tnr520528.aspx?lan=1&art=1&rd=8

Näitena turniirist kulla- ja hõbedapoisi omavaheline partii Martirosjan – Rajandu

Ülar Lauk

Autorist:

LAUK, Ülar (sündinud 14. VI 1968 Võrus) on maletaja, maletreener ja -ajakirjanik. 2007. aastal rahvusvahelise meistri tiitli pälvinud Ülar on Eesti meistrivõistlustel võitnud hõbeda (1992) ja 3 pronksi (1994, 2003, 2007). Ülar on mitmete maleraamatute autor ja toimetaja ning kirjutanud malest paljudele meediaväljaannetele.

kommentaarid

Veel artikleid:

  • - Ülar Lauk
  • - Kaido Külaots
  • - Margus Sööt
  • - Merike Rõtova
  • - Erik Terk
  • - Teised kaasautorid