menüü

Iraani imemees tegi imetulemuse

Iraani imemees tegi imetulemuse

Türgis lõppes eelmisel laupäeval juunioride MM. Eestist esindajaid polnud ning keskendume turniiri tulemustele. Juunioride MMidel löövad igal turniiril särama uued tähed. Suure osavõtjate arvu ja paljude noorte talentide turniir on reeglina äärmiselt põnev ja tasavägine. Ent seekord polnud vähemalt esikoha osas mingit kahtlust.
Kindla võidu sai Iraani suurmeister (sünd 2000) Parham Maghsoodloo. Malefännidele see nimi enam tundmatu ei ole, ise olen tema esinemistel silma peal hoidnud juba mitu aastat. Partiide põhjal võib öelda, et tegemist on kõva võitlejaga, kelle tugevus pole avangutes, vaid pigem keskmängus. Kümne esimese vooruga kogus ta 9,5 punkti (!!) ning alles viimases voorus sai ta lüüa (mustadega oli hea seis ja arvatavasti mängis seda võidule) vene imepoisilt Andrei Jessipenkolt (kindlasti seisab paljudel meeles tema äärmiselt efektne võit aasta algul Sergei Karjakini üle).

Jessipenko jõudis sellega 2.-4. kohta jagama, kuid jäi esimesena medalita – hõbe läks Indiasse Abdimanyu Puranik’ule ja pronks venelasele Sergei Lobanovile.
India rohkearvulistel talentidel ei jõua kõigil silma peal hoidagi, Puranik pole vaatevälja jõudnud, küll aga venelane Lobanov, kes näiteks juba 2015. aastal, 14-aastaselt, võitis Heart of Finlandil viimases voorus heas stiilis Kaido Külaotsa.

MM Youtubes.

Foto: ekraanisalvestus Youtubest.

Tabel

 

Maghsoodloo – Hakobyan

Harsha – Maghsoodloo

Maghsoodloo - Firouzja

Maghsoodloo – Vavulin

Puranik - van Foreest, J

Hakobyan – Puranik

Lobanov - Gorshtein

Lobanov - Christiansen

Tabatabaei - Lagunow

Ülar Lauk

Autorist:

LAUK, Ülar (sündinud 14. VI 1968 Võrus) on maletaja, maletreener ja -ajakirjanik. 2007. aastal rahvusvahelise meistri tiitli pälvinud Ülar on Eesti meistrivõistlustel võitnud hõbeda (1992) ja 3 pronksi (1994, 2003, 2007). Ülar on mitmete maleraamatute autor ja toimetaja ning kirjutanud malest paljudele meediaväljaannetele.

kommentaarid

Veel artikleid:

  • - Ülar Lauk
  • - Kaido Külaots
  • - Margus Sööt
  • - Merike Rõtova
  • - Erik Terk
  • - Teised kaasautorid