menüü

Aeroflot, naiste MM jt

Aeroflot, naiste MM jt

Alustuseks väike reklaam – Soome klubide meistrivõistluste 3 viimast vooru mängitakse sel nädalavahetusel. Tänases 10. voorus mängisid meie meestest enamus tugevamaid - Kaido Külaots, Ottomar Ladva, Meelis Kanep, Tarvo Seeman, Kalle Kiik, Olav Sepp.
Live ülekanded http://www.shakki.net/pelaaminen/turnaukset/liiga.html

Meelis Kanep Foto võetud Soome Maleliidu lehelt https://www.facebook.com/shakkiliitto/

Aeroflot Open sai märtsi algul läbi. Võitis noor ja perspektiivikas venelane Vladimir Fedossejev 7 punktiga 9-st. Ta püsis kogu aeg tipus ja lõpuks kuulus talle ainuvõtja au. Pool punkti vähem teenisid Jevgeni Najer, Nikita Vitjugov (mõl Venemaa) ja mitu korda Viljandiski võistelnud Vladislav Kovaljov (Valgevene). Kaido Külaots sai 50% punktidest ja 40.-62. (55.) koha.
B-turniiril kogus Mai Narva 3 punkti. Reitinguga tuli väike pluss, kaks võitu rahvusvaheliste meistrite üle pole sugugi paha. Lõpus tegi ta kaks viiki üle 2300-liste mängijatega, ent midagi erilist neis partiides polnud ja siinkohal neid vaatlema ei hakka.

Kaido sai oma sünnipäeval ilusa võidu Vene suurmeistri Sergei Grigorjantsi üle.
http://www.viewchess.com/cbreader/2017/3/10/Game30573138.html

Naiste MM-il Iraani pealinnas Teheranis võitis finaalmatšis hiinlanna Tan Zhongyi ukrainlanna Anna Muzõtšuki. Tan’i võit oli muidugi täielik üllatuspomm. Finaali pääses ta üle noatera, sest kahes matšis – 2. ringis Anna Ušeninaga ja poolfinaalis Dronavalli Harika vastu sai ta edasi nn. Armageddoni abil.
Tabel http://tehran2017.fide.com/en/component/turnuva/?task=fileview&kid=1

Üks finaalmatši partiidest.

http://www.viewchess.com/cbreader/2017/3/10/Game41136870.html

Riias toimunud Mihhail Tali mälestusturniiridest kirjutab Jaan Ehlvest oma saidil
http://www.chessgymnasium.com/mikhail-tal-memorial/

Ülar Lauk

Autorist:

LAUK, Ülar (sündinud 14. VI 1968 Võrus) on maletaja, maletreener ja -ajakirjanik. 2007. aastal rahvusvahelise meistri tiitli pälvinud Ülar on Eesti meistrivõistlustel võitnud hõbeda (1992) ja 3 pronksi (1994, 2003, 2007). Ülar on mitmete maleraamatute autor ja toimetaja ning kirjutanud malest paljudele meediaväljaannetele.

kommentaarid

Veel artikleid:

  • - Ülar Lauk
  • - Kaido Külaots
  • - Margus Sööt
  • - Merike Rõtova
  • - Erik Terk
  • - Teised kaasautorid