menüü
  • 21
    JAN
    2018

    Uus maleraamat: "Tatjana Fomina teel tippu"

    Ilmunud on uus maleraamat meie praegu ainsast naissuurmeistrist: "Tatjana Fomina teel tippu". Autorid Merike Rõtova ja Ülar Lauk, igakülgselt aitas kaasa Tatjana Fomina. Merike Rõtova koostatud on sissejuhatus, mis pälvinud muuhulgas Eesti Spordimuuseumi 2016.a. teatmematerjalide kogumise võistlusel elulugude kategoorias II-III koha. Ülar Laugu koostatud on väga põhjalik ülevaade koos tabelitega Tatjana Fomina maletajateest ühes põhjalikult kommenteeritud partiide ja partiifragmentidega. Raamat on illustreeritud rohkete fotodega.

    Ülar Lauk on tagantjärgi taastanud informatsiooni umbes 200 turniiri kohta, lisaks 80 kommenteeritud partiid ja partiilõppu. Omaaegsete NSV Liidu poolfinaalide tabelid on unikaalsed ehk tollal kord nädalas ilmunud malelehes "64" ilmunud tulemuste põhjal kokku pandud. Lisaks on kõigi NSV Liidu poolfinaalide ja finaalide kohta lühikesed kokkuvõtted, samuti seenioride MMide ja EMide kohta ning kajastamist leiavad veel mõned tähtsamad turniirid.

    215-leheküljeline kõvakaaneline raamat maksab 15 eurot. Tellida saab autorite kaudu: Ülar Lauk (ylarlauk@gmail.com ja telefon 56668717), Merike Rõtova (rotova.merike@gmail.com ja telefon 56498104), Tatjana Fomina (fomina@hot.ee ja telefon 53417854). Raamatu tiraaž on 300 eksemplari. Tellimisega tasub kiirustada!

    Raamat on müügil ka hästivarustatud raamatukauplustes:
    Otselink Rahva Raamatu müügikuulutusele siin ja otselink Apollo müügikuulutusele siin.

    Raamatu kaanepilt: Tatjana Fomina, tema tütretütar Adele ja malenupud.