menüü
  • 24
    SEPT
    2017

    Kosel tuleb seninägematu malefestival

    Harjumaal Kosel toimub 30. septembrist 1. oktoobrini I Kose Malefestival. Tegemist on teadaolevalt esimese korraga taasiseseisvumisjärgses Eestis, kui üks vallavalitsus (kaas)korraldab malesündmuse, kuhu on kutsutud osalema ka ta välismaiste sõprusomavalitsuste maletajad. I Kose Malefestivali patrooniks on Kose vallavanem Merle Pussak ja suurimaks toetajaks on Kose vallavalitsus.

    Esimesel festivalipäeval on kavas lahtine individuaalturniir kiirmales nii täiskasvanutele kui lastele. Vt. täiskasvanuteturniiri juhend ja lasteturniiri juhend.

    Täiskasvanute turniiri juhend on saadaval ka vene keeles siin (ПO-PYCCKИ) ja ungari keeles siin (MAGYARUL) ja soome keeles siin (SUOMEKSI).

    Teisel võistluspäeval tuleb esmalt kinnine võistkonnavõistlus kiirmales, kus osalevad vaid Kose valla ja ta sõprusomavalitsuste võistkonnad (igas kaks meest, üks naine, üks poiss ja üks tüdruk). Võistkondliku turniiri juhend asub siin.

    Pärast võistkondliku turniiri lõppu toimub võistluspaigas simultaan(e) kõigile soovijatele. Üheks simultaaniandjaks on valitsev Harjumaa kiirmalemeister ja Kose valla tugevaim maletaja, meistrikandidaat Erkki Lokotar ja teiseks meistrikandidaat Tõnu Nael, kes teevad käike vaheldumisi.

    Malefestival toimub Kose Kultuurikeskuses. Peakorraldajaks on Kose Male-kabeklubi, kaasa aitab Eesti Male Toetusühing.

    Tõnu Kalvet