menüü
  • 14
    VEB
    2016

    Turniirikutse: "Nipernaadi" kiirmaleturniir Võnnus

    Traditsiooniline "Nipernaadi" kiirmaleturniir toimub 6. märtsil 2016. a. algusega kell 11:00 Võnnu kultuurimajas aadressil Tartu 24, Võnnu alevik, Võnnu vald, Tartumaa. Mängitakse 8 vooru šveitsi süsteemis ühtses grupis, mõtlemisajaga 15 minutit (+5 sekundit igale käigule) mõlemale mängijale partii lõpuni. Palume eelregistreeruda hiljemalt 3. märtsi 2016 hilisõhtuks, eelistatult e-posti aadressile innos@ut.ee või telefonil 56611181 (Jürgen Innos), teatades osaleja ees- ja perekonnanime ning sünniaasta.

    VI “Nipernaadi” kiirmaleturniir Võnnus 6. märtsil 2016 

    JUHEND 

    I Eesmärk ja ülesanne

    a) pakkuda kõigile malesõpradele häid võistlemisvõimalusi;

    b) populariseerida malet Võnnu vallas, jätkata iga-aastast traditsiooni.

    Võistluse korraldavad Võnnu Spordiklubi, Naiskodukaitse Lõuna-Tartumaa jaoskond ja Eesti Male Toetusühing.

    II Aeg ja koht

    Kiirturniir toimub 6. märtsil 2016. a. algusega kell 11:00 Võnnu kultuurimajas aadressil Tartu 24, Võnnu alevik, Võnnu vald, Tartumaa. Võnnu asub Tartust 25 km kaugusel. Kohale jõudmiseks tuleb sõita Tartust välja mööda Räpina maanteed ja keerata umbes 22 km pärast vasakule Võnnu suunas. Kultuurimaja jääb Võnnusse ehk kohalikus keeles Võndu sisse sõites vasakut kätt tee äärde (maja pilt on näha aadressil http://www.vonnu.ee/uus/ lehekülje päises). Infot turniiri kohta leiab ka aadressilt http://www.spordiklubi.ee/male

    III Osavõtjad

    Võistlusel lubatakse osaleda kõikidel korraldava toimkonna poolt loa saanud maletajatel ja malehuvilistel. Korraldajad jätavad endale õiguse piirata osalejate arvu 90 mängijaga.

    IV Võistluste korraldus- ja võistlemistingimused

    Võistluse korraldavad Võnnu Spordiklubi, Naiskodukaitse Lõuna-Tartumaa jaoskond ja Eesti Male Toetusühing.

    Mängitakse 8 vooru šveitsi süsteemis ühtses grupis, mõtlemisajaga 15 minutit (+ 5 sekundit igale käigule) mõlemale mängijale partii lõpuni. Kui osavõtjaid on alla 30, võidakse voorude arvu vastavalt kohtuniku soovitusele vähendada.

    Võistluse tulemused saadetakse FIDE’le rahvusvaheliseks kiirmale reitingu arvestuseks (paarimisel eelistatakse FIDE reitingut) ja samuti Eesti reitinguarvestusse.

    Kõik voorud mängitakse FIDE kiirmale reeglite A.4 järgi.

    Iga mängija, kes ilmub malelaua juurde 5 minutit pärast mänguaja algust, kaotab partii.

    Kõik elektroonilised sidevahendid, k.a. mobiiltelefonid, peavad partii ajal olema välja lülitatud (FIDE Tromso 2014 kongressi otsus). Eksimuse korral on kohtunikul õigus kasutada punktis 12.9 toodud meetmeid.

    Võrdsete punktide arvu korral kahel või enamal maletajal, selgitatakse paremusjärjestus alljärgnevalt:

    a) Kõikide vastaste punktide summa;

    b) Kõikide vastaste punktide summa ilma nõrgima vastaseta;

    c) Kõikide vastaste punktide summa ilma kahe nõrgema vastaseta jne.

    Paarimiseks kasutatakse abivahendina arvutiprogrammi Swiss Manager.

    V Ajakava

    Registreerimine 10:15 – 10:50.

    Võistluse avamine 11:00 – 11:10.

    I–III voor orienteeruvalt 11:10 – 13:30.

    Lõunapaus u 30 minutit. Korraldajad jätavad endale õiguse pausi vajadusel muuta, lühendada või pikendada. Võistluspaigas pakutakse osavõtjatele tasuta kohvi, teed, karastusjooke, suupisteid ja suppi.

    IV–VIII voor orienteeruvalt 14:00 – 17:30.

    Võistluse lõpetamine orienteeruvalt 17:45.

    Vooru vaheajad on arvestatud 10-minutilised. Fikseerimata algusajaga voorudel käivitatakse kellad 7 minutit pärast paarimise avalikustamist (vastav aeg fikseeritakse kohapeal).

    VI Autasustamine

    Korraldajad autasustavad I...V koha võitnuid, parimat naismängijat, parimat noormängijat (sünniaastaga 1998 ja hiljem), parimat veterani (sünniaastaga 1956 ja varem) ja parimat kohalikku mängijat minimaalselt järgmiste auhindadega:

    I   koht – 100 EUR                             Parim naine     – 30 EUR

    II  koht – 80 EUR                               Parim noor      – 30 EUR

    III koht –  60 EUR                              Parim veteran  – 30 EUR

    IV koht – 40 EUR                               Parim kohalik  – 30 EUR

    V  koht – 30 EUR

    Eriauhind parimale kohalikule noorele! Eriauhind Tartumaa parimale naismaletajale! Üllatusauhinnad!

    Ükski võistleja ei saa üle ühe auhinna.

    VII Majandamine

    Kiirturniiri läbiviimisega seotud kulud kaetakse korraldajate poolt, toetustest, sponsorluse korras ja osavõtumaksudest.

    Osavõtumaks on 8 eurot täiskasvanud võistleja (sünniaastaga 1957 kuni 1997) ja 5 eurot noore (sünniaastaga 1998 ja hiljem), veterani (sünniaastaga 1956 ja varem) ja üliõpilase kohta ning see tasutakse võistluspaigas korraldajale. Osavõtumaksust on vabastatud Võnnu valla elanikud, Kaitseliidu liikmed ja õigeaegselt registreerunud GM, WGM, IM ja WIM tiitliga võistlejad.

    Osavõtjate lähetuskulud kannab lähetav organisatsioon või võistleja. Kui isik, kes soovib osaleda, ei ole tähtajaks registreerunud, kuid ilmub võistlema, siis on võistluspaika tulnud isikul vajalik saada kohapeal korraldaja nõusolek ja tasuda osavõtutasu, mis on eeltoodud summadest kaks korda suurem (vastavalt 16 eurot ja 10 eurot). Korraldajatel on õigus teha osavõtumaksu soodustusi.

    VIII Eelregistreerimine

    Palume eelregistreeruda hiljemalt 3. märtsi 2016 hilisõhtuks, eelistatult e-posti aadressile innos@ut.ee või telefonil 56 611181 (Jürgen Innos), teatades osaleja ees- ja perekonnanime ning sünniaasta.

    IX Üldist

    Kõik antud juhendis määratlemata küsimused lahendavad võistluse korraldajad koos kohtunikega. Turniiri peakohtunik on IA Marek Kolk.

    PDF-formaadis turniirijuhendi saab alla laadida siit.