menüü
  • 02
    MÄRTS
    2014

    Turniirikutse: Lev Braschinsky 4. mälestusturniir kiirmales

    Lev Braschinsky 4. mälestusturniir kiirmales toimub 15. märtsil 2014 Viljandis, Paalalinna Koolis, aadressil Paala tee 46, Paalalinna linnaosa, Viljandi. Loe edasi turniiri juhendist. Turniir on ühtlasi "Kodumasinad" maleturniiride sarja käesoleva aasta viies osavõistlus, lisainfo "Kodumasinad" maleturniiride sarja erileheküljelt.

    LEV BRASCHINSKY 4. MÄLESTUSTURNIIR KIIRMALES

    Viljandis 15. märtsil 2014

    JUHEND

    I Eesmärk ja ülesanne

    a) pidada meeles Viljandi üht läbi aegade parimat maletajat Lev Braschinskyt ja tähistada väärikalt tema 91. sünniaastapäeva

    b) tunda rõõmu malemängust ja populariseerida malet Viljandimaal

    c) võistlus kuulub Eesti Male Toetusühingu 2014. aastal korraldatava KODUMASINAD maleturniiride sarja, lisainfo http://www.eestimale.ee/sari2014/. Turniiri korraldab Viljandi Maleklubi CC Fellin koostöös Eesti Male Toetusühinguga.

     

    II Aeg ja koht

    Kiirturniir toimub 15. märtsil 2014. a. algusega kell 11.00 Viljandi Paalalinna Koolis, aadressil Paala tee 46, Paalalinna linnaosas. Võistluspaiga läheduses asub linnaliini busside nr. 6 ja 10 peatus nimega „Paalalinna Kool”. Autode tasuta parkimine kooli ees asuvas parklas.

     

    III Osavõtjad

    Võistlusel lubatakse osaleda kõikidel korraldava toimkonna poolt loa saanud maletajatel ja malehuvilistel. Korraldajad jätavad endale õiguse piirata osalejate arvu 100 mängijaga.

     

    IV Võistluste korraldus ja võistlemistingimused

    • Võistlused korraldab ja viib läbi Viljandi Maleklubi CC Fellin koos Eesti Male Toetusühinguga.

    • Mängitakse FIDE reeglite järgi šveitsi süsteemis 8 vooru ühtses grupis. Ajakontroll on 15 minutit +5 lisasekundit igal käigul mõlemale mängijale partii lõpuni.

    • Mängualale on keelatud tuua kohtunikule vastuvõetamatuid elektroonilisi seadmeid (nt. sisselülitatud mobiiltelefon). Kui mistahes selline seade tekitab heli, siis otsustab kohtunik eksinud mängijale määratava karistuse, milleks võib olla ka sellele mängijale partii kaotatuks tunnistamine (vastasmängija võidab; siiski kui vastasmängija ei saa partiid võita mistahes määrusepäraste käikude seeriaga, on selle tulemuseks viik). Kui mängija segab häirivalt teisi mängijaid, siis otsustab kohtunik üritust segava mängija eemaldamise turniirilt.

    • Iga mängija, kes ilmub malelaua juurde 5 minutit pärast mänguaja algust, kaotab partii.

    • Võrdsete punktide arvu korral kahel või enamal maletajal, selgitatakse paremusjärjestus alljärgnevalt:

    a) Buchholz

    b) Buchholz ilma nõrgima vastaseta

    c) Buchholz ilma kahe nõrgema vastaseta jne.

    • Loosimiseks kasutatakse abivahendina arvutiprogrammi, võistluste peakohtunik on Gert Elmaste.

     

    V Ajakava

    10.00 - 10.50 Registreerimine

    11.00 - 11.10 Võistluste avamine

    11.10 - 14.00 I–IV voor

    14.00 - 14.30 Lõunapaus. Korraldajad jätavad endale õiguse pausi vajadusel muuta, lühendada või pikendada. Võistluspaigas pakutakse korraldajate poolt osavõtjatele tasuta pirukaid ja saiakesi, lisaks kohvi, piima ja mahla.

    14.30 - 17.20 V–VIII voor

    17.30 - 17.40 Võistluste lõpetamine

     

    VI Autasustamine

    Korraldajad autasustavad I...V koha võitnuid, parimat naismängijat, parimat noormängijat vanuses kuni 18 aastat (sünniaastaga 1996 ja nooremad), parimat veterani vanusega üle 60-aasta (sünniaasta 1954 ja vanemad) ja parimat kohalikku mängijat järgmiste auhindadega väärtuses:

    1. koht - 100 EUR

    2. koht - 80 EUR

    3. koht - 60 EUR

    4. koht - 50 EUR

    5. koht - 40 EUR

    Parim naine - 30 EUR

    Parim noor - 30 EUR

    Parim veteran - 30 EUR

    Parim kohalik - 30 EUR

    Võrdsete punktide korral auhinnad jagamisele ei lähe.

    Turniiri lõpetamisel loositakse kõigi osalejate vahel välja 3 üllatusauhinda.

    NB! Ükski võistleja üle ühe auhinna ei saa.

     

    VII Majandamine

    Kiirturniiri läbiviimisega seotud kulud kaetakse korraldajate poolt, toetustest, sponsorluse korras ja osavõtumaksudest.

    • Osavõtumaks on 7 EUR-i täiskasvanud võistleja ja 5 EUR-i noore (sünniaastaga 1995 ja hiljem) või veterani (sünniaastaga 1953 ja varem) kohta ning see tasutakse võistluspaigas korraldajale. Osavõtumaksust on vabastatud rahvusvahelised suurmeistrid ja rahvusvahelised meistrid ning Viljandimaa maletajad. Samuti kõik maletajad, kes on saanud korraldajalt personaalse kutse. Meeldetuletusena palume ka kõigil osavõtumaksust vabastatud maletajatel end ikkagi eelregistreerida õigeaegselt ehk siis hiljemalt 12. märtsiks.

    Osavõtjate lähetuskulud kannab lähetav organisatsioon või võistleja.

    Kui isik, kes soovib osaleda, ei ole tähtajaks registreerunud, kuid ilmub võistlema, siis on võistluspaika tulnud isikul vajalik saada kohapeal korraldaja nõusolek ja tasuda osavõtutasu, mis on eeltoodud summadest kaks korda suurem (vastavalt 14 EUR-i ja 10 EUR-i).

     

    VIII Eelregistreerimine

    Eelregistreerimine teostada hiljemalt 12. märtsi 2014 hilisõhtuks, eelistatult e-posti aadressile chessclubfellin@gmail.com või telefonile 5357 3000 sõnumiga, teatades osaleja ees- ja perekonnanime ning sünniaasta.

     

    IX Üldist

    Kõik antud juhendis määratlemata küsimused lahendab võistluste korraldaja maleklubi CC Fellin koos peakohtunikuga.

    NB! Suitsetamine ei ole kooli esisel alal lubatud. Palume sellest juhinduda ja austada kooli reegleid.

     

    X Toetajad

    Viljandi Linnavalitsus, Eesti Male Toetusühing ja perekond Braschinsky.

    PDF-formaadis turniirijuhendi saab alla laadida siit.

    Inglise keelse turniirijuhendi saab alla laadida siit.