menüü
  • 15
    NOV
    2013

    Isaga koos maletamas ja roopilli meisterdamas

    Mustamäe Laste Loomingu Maja korraldas 9. novembril arvult juba 16. Isadepäeva maleturniiri, kus osalejateks olid lapsed koos isade, kasuisade või vanaisadega. Turniiri eripäraks on mängimine ühel laual võistkond võistkonna vastu. Võistkonda kuulus laps ja täiskasvanu ning mängu ajal nad omavahel nõu pidada ei tohtinud – käike tehti kordamööda. Enne maleturniiri algust valmistati meisterdamise töötoas koos isade ja vanaisadega roopille. Loe edasi.

    Meil kõigil on vaimset pärandit, mida edasi anda oma lastele ja lastelastele, anda edasi põlvest põlve lapsepõlves kogetud teadmisi, oskusi, meeldivaid elamusi. Tihtipeale ei pööra me igapäevaelus tähelepanu sellele, et elame koos oma kultuuripärandiga - käime metsas, rannas, laulame sünnipäeval vanu tuntud sünnipäevalaule, tähistame rahvakalendri tähtpäevi, kuulame vanaema õpetusi toidu valmistamisel … Vanaisad ja isad andsid enne turniiri algust edasi oma oskusi roopillide valmistamisel. Rõõmu koostegutsemisest tundsid nii suured kui väikesed meisterdajad. Elamuse said kõik osalejad ühisest kontserdist, aplausi teenisid kõik, kelle pillil sai viisijupi välja meelitada. Hästi kõlas roopillidel mängitud tuntud lastelaul "Igaühel oma pill".

    Maleturniiri voorude vahel sai mängida erinevaid lauamänge ning maiustada kohvilauas. 25 võistkonda olid jagatud vastavalt laste vanusele viide alagruppi. Alagruppide võitjad olid Karl Oskar Pungas koos kaaslasega 4 punktiga 4st, Karl Raud koos lapsevanemaga 4 punktiga 4st, Vadim Sarana koos kaaslasega 3,5 punktiga 4st, Martin Mikson koos lapsevanemaga 3,5 punktiga 4st ning Helena Mai Kaasik koos lapsevanemaga 4 punktiga 4st.

    Meened kõikidele osalejatele korvasid nii mõnelegi osalejale kaotusevalu. Osalejad lahkused toredalt perepäevalt isetehtud roopillidega ja uute teadmistega. Turniiri heale õnnestumisele aitasid kaasa Tallinna Haridusamet ja Mustamäe Linnaosa Valitsus.

    Turniiri peakohtunik Tatjana Fomina