menüü
  • 05
    JUULI
    2013

    Eesti maleaasta suursündmus Viljandis jätkub külalismaletajate juhtimisel

    Ilmar Raua 100. sünniaastapäevale pühendatud tugevakoosseisulisel maleturniiril Viljandis on kuue vooru järel liidripositsioonil rahvusvahelised meistrid Vladislav Kovalev Valgevenest ja Mikael Agopov Soomest 5 punktiga 6st. Turniiri erilehekülg internetis http://www.eestimale.ee/raud2013/ Turniiri fotogaleriide ja muude kiireloomuliste teadaannetega saab tutvuda Eesti Male Toetusühing Facebooki konto vahendusel.

    Järgnevad viis meest 4,5 punktiga: rahvusvahelised suurmeistrid Arturs Neiksans ja Normunds Miezis Lätist, Aloyzas Kveinys Leedust, Aleksandr Volodin Eestist ning rahvusvaheline meister Vilka Sipila Soomest. Sealjuures on parima Eesti maletajana jätkav Volodin suutnud kaotusi vältida, tema vastaseks seitsmendas voorus on liidripositsioonil olev Agopov.

    Koguni kolmteist meest on kogunud 4 punkti, teiste seas eksmaailmameister Aleksander Halifman Venemaalt ja Eesti esimaletaja Kaido Külaots. Eesti maletajatest on 4 punktiga liidrite kannul veel Tarvo Seeman, Ottomar Ladva, Vjatšeslav Sõskov, Meelis Kanep, Igor Švõrjov, Jüri Krupenski, Andrei Šiškov, Olav Sepp ja Tarmo Tuul.

    Väga kehv päev oli eile USA-d esindava Jaan Ehlvesti jaoks, kes kaotas esmalt hommikuses voorus pingelise võitluse järel Soome koondislasele Vilka Sipilale ja oli seejärel päeva teises voorus sunnitud pika mängu järel leppima viigiga partiis Andrei Šiškoviga. Ehlvest jätkab 3,5 punktiga.

    Viljandi Spordikeskuses 1.-7. juulini toimuval turniiril osaleb kokku 70 maletajat 9 riigist. Mängitakse 9 vooru šveitsi süsteemis. Reedel, 5. juulil mängitakse seitsmes voor algusega kell 12. Laupäeval ja pühapäeval on kavas kaks viimast vooru algusajaga vastavalt kell 12 ja kell 10. Võistluse lõpetamine on pühapäeval vahetult pärast viimase vooru lõppu, orienteeruvalt kell 15.