Austatud kirimaletajad

Aastal 2014 lahkusid meie hulgast Elmar Puskar ja Einar Laane, kuid nende pooleliolevad partiid leidsid jätkajad tänu Teet Švilponisele, Peep Narusbergile, Jaan Merilole ja Tõnu Tiitsule. Suur tänu tehtu eest!

VIII Euroopa MV finaalis saime 11. koha, kusjuures meie edukamad olid Raul Kukk ja Meelik Gornoi +1-ga. Kehvasti läks Alvar Kanguril -6 ja Ervin Liebertil -3.

IX Euroopa MV poolfinaalis esindas meid Ervin Lieberti koostatud meeskond, kes osutus komplekteerituks osaliselt – Jüri Järvet ei mänginud, kuid -10 on tulemusena kirjas, -5 on lisaks Jüri Schusterilt, hästi mängisid Einar Laane ja Meelik Gornoi +3-ga, kuid finaali meil seekord asja ei ole.

Meie olümpiameeskonna esinemine XX olümpia poolfinaalis on olnud edukas, kuid finaali koha võib meilt veel võtta Argentiina. Meie edukamad olid +3-ga Tõnu Tiits (6 partiist), Olav Sepp ja Priit Tõnisson, kusjuures kehvasti ei mänginud keegi.

XXXIII CT-turniiridel osales meilt Tõnu Tiits (+2-1=9, momendil esikohal, kuid 12 partiid on veel pooleli, finaali viib ka teine koht).

Eesti MV medalite saajad pole veel lõplikult selgunud.

IX Läänemeremaade turniiril mängime esmakordselt 2 meeskonnaga. Kui esindusmeeskond on tabeli eesotsas, siis teine koosseis on paraku langenud tabeli lõppu.

Juhatus valis Tõnu Tiitsu aasta kirimaletajaks.

Kutseid uutele turniiridele avaldab pidevalt meie koduleht, samuti ICCF serveri koduleht.

Jätkuvalt on meil õigus korraldada serveril tasuta üks rahvuslik turniir (kuni 105 partiid).

Möödunud aastal jättis Kultuuriministeerium meie tulemused rahvusvahelistel tiitlivõistlustel arvestamata põhjendusega, et ICCF ei kuulu SportAccordi. Tegelikult on ICCF FIDE liige ja FIDE on SportAccordi liige. Meie tulemuste mittearvestamine jättis meid ainsana ilma riiklikust toetusest (meie juhul ca 4000€), kuid Hasartmängu Nõukogu meid siiski toetas ( 3 lepingut kogusummas 2500€+kohustuslik omafinantseering 250€).

Aastal 2014 jõudsid erinevate juubeliteni aktiivsematest mängijatest

05.04. Urmas Otspere „65“ mk

16.05. Jüri Siigur „70“ GM

27.11. Hans Tomson „85“ m

06.12. Raul Kukk „50“ GM

26.12. Ervin Liebert „75“ SIM

Õnne ja edu juubilaridele!

Tugevat tervist ja salakavalaid käike malelaual aastal 2015!

Tõnu Tiits

Eesti Kirimaleühingu president