menüü

Olümpiapäevik 7. voor

Olümpiapäevik 7. voor

Matš Gruusia - India. Mänge jälgib matši kohtunik Margit Brokko

Margit Brokko tulemusi tabloole panemas. Allikas: Youtube https://www.youtube.com/watch?v=1FflSvbgOiA

Eilne, 7. voor, viis kokku kaks täiseduga jätkanud meeskonda – Aserbaidžaani ja Poola. Ei saa öelda, et pinget oleks vähe olnud, kuid kõik partiid lõppesid viigiga. Nii jõudis neile järele USA, alistades So ja Shanklandi võitudega 3:1 Horvaatia. So – Bosiocic

Hiina – Ukraina, Saksamaa – Holland ja Tšehhi – Iisrael lõppesid 2:2. Esimestes matšides 4 viiki, tšehhide ja juutide lahingus said võidu kõik valgetega mänginud mehed. Rodshtein – Laznicka

India alistas 2,5:1,5 Egiptuse ning siin olid lood täpselt vastupidi – mustadega saadi kolm võitu (valgetega „suutis“ viigistada vaid Anand). Adly – Harikrishna

Prantslased näitavad head minekut – traditsiooniliselt väga tugev Ungari alistati 3:1. Ja millised šedöövrid! Bauer – Berkes   Leko – Vachier-Lagrave

Jätkub venelaste langus. Matšis Serbiaga saadi 2:2 viik tänu sellele, et Kramniku vastane läks võrdses seisus võtma mürgist etturit ja sai kolme lihtsa tule järel vankrist lahti.

Jakovenko – Nenezic

Tagapool toimunust jäi silma tõeline šedööver, milles Tiger Hillerp-Persson sai oma sädelevate rünnakupartiide kollektsiooni lisa. Ohvriks leedukas Laurušas.

Etüüdiline lõpp oli partiis Jobava (Gruusia) – Kiril Georgiev (bulgaarlane on läinud üle Makedoonia alla, sest Bulgaaria maleföderatsioon on FIDEst juba mitmeid aastaid välja visatud)

1.-3. Aserbaižaan, Poola, USA 13; 4. Armeenia 12; 5.-14. India, Hispaania, Iisrael, Prantsusmaa, Hiina, Ukraina, Saksamaa, Tšehhi, Holland, Inglismaa 11; 15.-... Iraan, Venemaa jt 10 ... 33.-48. (46.) Eesti 9

Naiste turniiril kaotas senine liider USA, jäädes alla Armeeniale 1,5:2,5. Hiina alistas 3:1 Hollandi ja Ukraina 2,5:1,5 Iraani. Gruusia 1 naiskond tegi 2:2 viigi Indiaga.

1. Armeenia 13; 2.-5. Hiina, Ukraina, Gruusia 1, Rumeenia 12; 6.-12. USA, India, Aserbaidžaan, Itaalia, Ungari, Gruusia 2 11; 13.-23. Venemaa, Iraan, Poola, Leedu jt 10 ... 64.-82. (70.) Eesti 7.

Turniiril on kindlasti palju häid mänge, aga kahjuks olen lihtsalt ajahädas – kõigest ei jõua. Aga üks partii jääb ilmselt meelde – venelanna Valentina Gunina sattus avangulõksu ja kaotas. Venemaa sai siiski Kreeka üle 3:1 võidu.

Eesti meeskond sai jagu Brasiiliast. Vanasti oleks need olnud eksootilised vastased, nüüd on aga male maailmas nii edasi arenenud, et ka brasiillastel on välja panna kõik suurmeistrid.

Ainsa võidu tõi Ottomar Ladva, õnnega pooleks, ent kui meenutada varasemat ebaõnne, siis kulus natuke õnne ka ära. Volodin ja Siroš olid kaotuse äärel, ent tõid viigi siiski ära.

Külaots – „Pigzilla“ Leitao

Fier – Ladva

Volodin - Supi

Mekhitarian - Siroš

 

Mai Narva ränk viga avangus pidanuks kaotuse tooma, ent visa kaitse ja vastase ebatäpsused aitasid. Lõppmängus olid päris huvitavad võimalused...

Narva, M – Fierro Baquero

Monika Tsõganoval oli avangust hea seis, võinuks paremuse saada, ent edasi läks kõik allamäge.

Ortiz Vertesoto - Tsõganova

Triin Narval oli avangust initsiatiiv, mis kiirelt kasvas suureks ülekaaluks. Lihtsat võitu ehk polnud, kuid momente oli palju.

Narva, T – Romero Echeverria

Grete Olde sai üle tüki aja võimaluse mängida. Selline „pingile istutamine“ mõjub harilikult väga halvasti. Mustadega sattus ta kiiresti halba seisu, kaotas kvaliteedi ja partii. Õppetund eelkõige treenerile.

Sarmiento Robles – Olde, G

Ülar Lauk

Autorist:

LAUK, Ülar (sündinud 14. VI 1968 Võrus) on maletaja, maletreener ja -ajakirjanik. 2007. aastal rahvusvahelise meistri tiitli pälvinud Ülar on Eesti meistrivõistlustel võitnud hõbeda (1992) ja 3 pronksi (1994, 2003, 2007). Ülar on mitmete maleraamatute autor ja toimetaja ning kirjutanud malest paljudele meediaväljaannetele.

kommentaarid

Veel artikleid:

  • - Ülar Lauk
  • - Kaido Külaots
  • - Margus Sööt
  • - Merike Rõtova
  • - Erik Terk
  • - Teised kaasautorid