menüü

Olümpiapäevik. 1. voor

Olümpiapäevik. 1. voor.

XLIII maleolümpia toimub Gruusias, Batumis. Musta mere äärne kaunis linn on võõrustanud mitmeid suuri maleturniire nagu Euroopa võistkondlikud meistrivõistlused, Euroopa meistrivõistlused, Euroopa noorte meistrivõistlused, naiste MM-matš jne. Ühesõnaga maletajatele hästi teada-tuntud koht.

Eestlased on majutatud mänguhallist kümnekonna kilomeetri kaugusele ja voorule tuleb sõita varavõitu. Kahjuks mõjutab see kindlasti ettevalmistust mängudeks. Muud tingimused on head.

 

Avatseremoonial. Foto: ekraanitõmmis http://batumi2018.fide.com/en/multimedia/gallery/batumi-2018-opening-ceremony

Püüan kirjutada, kuidas asi siitpoolt paistab. Eks kohapeal ole muidugi erinevaid nüansse rohkem.

Täna, 24. septembril toimus 1. voor. Eesti mees- ja naiskond said oma ülesannetega hästi hakkama. Meeskond alistas 4:0 Mauritaania ja naiskond 4:0 Keenia. Enamus ütleb, et nii see peabki olema – vastased on märksa pehmemast puust, ent punktid ei tule siiski iseenesest – vastased tuleb korralikult üle mängida. Vooru tulemusi vaadates on näha, et nii mõnigi mitme pea jagu tugevam mees- või naiskond loovutab ühe või pool punkti üsna eksootilistele vastastele.

Meeste turniiril näiteks Hiina – Maroko 3:1, India – Salvador 3,5:0,5, Ukraina – Sambia 3,5:0,5, Armeenia – Jaapan 3,5:0,5, Inglismaa – Angoola 3:1, Ungari – Madagaskar 3:1 jne. Leedu 1. laua mängija Pultinavicius kaotas Omaani mängijale al Mashikile, Läti loovutas pool punkti Mosambiigile.

Tulemusi saab näha ametlikult kodulehelt lives   ja Chess-resultsist

Aga vaatame tänased mängud üle. Puhkasid Ottomar Ladva ja Mai Narva.

Külaots – Hemam

Cheikhna - Volodin

Siroš - Yahi

Cheikhna - Haavamäe

Ndirangu - Olde, M

Tsõganova - Jumba

Wanjiru – Narva, T

Olde, G – Mwikali

Ülar Lauk

Autorist:

LAUK, Ülar (sündinud 14. VI 1968 Võrus) on maletaja, maletreener ja -ajakirjanik. 2007. aastal rahvusvahelise meistri tiitli pälvinud Ülar on Eesti meistrivõistlustel võitnud hõbeda (1992) ja 3 pronksi (1994, 2003, 2007). Ülar on mitmete maleraamatute autor ja toimetaja ning kirjutanud malest paljudele meediaväljaannetele.

kommentaarid

Veel artikleid:

  • - Ülar Lauk
  • - Kaido Külaots
  • - Margus Sööt
  • - Merike Rõtova
  • - Erik Terk
  • - Teised kaasautorid