menüü

Noored EM-il Riias - 2018

Noored EM-il Riias - 2018

Euroopa noorte meistrivõistlused toimusid Eesti külje all ning meilt kasutasid 27 noort mängijat võimalust end proovile panna omavanuste tipptasemel. Meie lootused olid eelkõige tütarlastest Margareth (G18) ja Grete Oldel (G16) ning noorematest mitmel turniiril silma jäänud Sofia Blohhinil (G12). Noormeestest kiiresti progresseeruvatel Georg Pedosonil (O14), Kirill Chukavinil (O16) ning Aleksei Garaninil (O18).

Eesti mängijate tulemused

Foto turniiri ametlikult leheküljelt http://www.eycc2018.eu/

Blohhin alustas viigi ja kolme võiduga – alistades sh 1. asetusega Hollandi tüdruku Machteld van Foreest’i (pärit tähelepanuväärsest maleperest – tal on 5 venda, kes kõik mängivad. Vanim, 1999 sündinud Jorden on suurmeister, 2001 sündinud Lucas rahvusvaheline meister). Kahjuks tuli langus – 4 kaotust järjest (väga noorte mängijate hulgas tuleb seda kahjuks väga sageli ette, et võiduseeria vaheldub kaotuste jadaga).

Van Foreest – Blohhin

Blohhin – Roebers

Õdedest Oldedest oli oma turniiril edukam Margareth, kelle punktisaak pärast 7. vooru – 5,5 - andis lootusi heale kohale (tol hetkel jagas ta 2.-3. kohta). 8. voorus kohtus ta tulevase võitja – venelanna Aleksandra Dimitrovaga. Kahjuks tuli vastu võtta kaotus, nagu ka viimasest voorust sloveenlannalt Hrescakilt. Tulemuseks 13. koht.

Schloffer – Olde, M

Õdedest noorema, Grete Olde, turniir ebaõnnestus. 50% punktidest ja suur reitingukaotus Üks tema võidupartiidest – Olde, G – Staravoitova

Poistest oli Georg Pedosonil 5,5 punkti 7-st, ent nii nagu Margareth Olde, sai ka tema eelviimases voorus vastaseks tulevase võitja Stefan Pogosjani. Georgil oli vastase vea järel võimalik lõppmängus võita...

Pedoson – Pogosjan

Kahjuks kaotas ta ka viimase partii. Üks võidumängudest

Karacsonyi – Pedoson

Kuni 14-aastaste lahtine turniir jäi ajalukku veel selle poolest, et turniiril juhtinud Austria esindaja Marc Morgunov jäi vahele mobiiltelefoni kasutamisega. Ta oli juba kohtunike erilise tähelepanu all ning 7. vooru partii ajal mindi läbi otsima WC-kabiine. Ühest leitigi telefon, millele hiljem kontrollhelistamisega tehti kindlaks, et see kuulub Morgunovile. Ta eitas algul kõike, ent politsei sekkumise järel mobiiltelefon avati ja leiti piisavalt süütõendeid diskvalifitseerimiseks.

Kirill Chukavini mängudest on internetis vaid kaks võitu nõrkade vastaste üle, kes loovutasid mõlemad avangus etturi. Kolme tugevama vastasega olid tal kõigiga mustad ja kõigilt tuli kaotus.

Aleksei Garaninil olid probleemid avangus. Kahes Vanaindia partiis mustadega seisis ta väga halvasti juba 10. käigu kandis, valgetega juhtus ühes partiis täielik katastroof, kui tosina käigu möödudes tuli vähemviguriga alla anda. Balti tsooniturniiridel sai ta Vanaindias mitu võitu, nüüd oskasid vastased selles avangus tema nõrgad kohad üles leida.

Ülar Lauk

Autorist:

LAUK, Ülar (sündinud 14. VI 1968 Võrus) on maletaja, maletreener ja -ajakirjanik. 2007. aastal rahvusvahelise meistri tiitli pälvinud Ülar on Eesti meistrivõistlustel võitnud hõbeda (1992) ja 3 pronksi (1994, 2003, 2007). Ülar on mitmete maleraamatute autor ja toimetaja ning kirjutanud malest paljudele meediaväljaannetele.

kommentaarid

Veel artikleid:

  • - Ülar Lauk
  • - Kaido Külaots
  • - Margus Sööt
  • - Merike Rõtova
  • - Erik Terk
  • - Teised kaasautorid